Κρεμμυδόπιτα
Στο Πήλιο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ζουμερές ντομάτες αγκαλιάζονται από παραδοσιακό φύλλο και νοστιμεύουν με Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές!
408

ΥΛΙΚΑ

2 πακέτα παραδοσιακό φύλλο 1 κιλό ντομάτες 8 μεγάλα ξερά κρεμμύδια λίγη ρίγανη 1 φύλλο δάφνης Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1/2 ποτήρι νερό αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αφού ψιλοκόψουμε τα κρεμμύδια τα βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που μόλις τα σκεπάζει  για να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια τρίβουμε την ντομάτα και μαζί με το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και τη δάφνη τα ρίχνουμε στα κρεμμύδια. Τα σκεπάζουμε, τα βάζουμε να βράσουν και αφού πιουν τα υγρά τους ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα, αφού πρώτα φυσικά τα λαδώσουμε. Ρίχνουμε πάνω τη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με ένα φύλλο ακόμα. Τέλος ρίχνουμε και την υπόλοιπη γέμιση, βάζουμε από πάνω δύο ακόμη φύλλα και κλείνουμε καλά τις άκρες.
  4. Αφού αλείψουμε την επιφάνεια με λίγο ακόμη λάδι, ραντίζουμε με χλιαρό νερό  και ψήνουμε την πίτα στους 180°C για περίπου 40 λεπτά.