Κρύα μους σοκολάτας με μαρέγκα
Λιωμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, μαρέγκα, και στο τέλος ατομικά ποτήρια με λαχταριστή μους στο ψυγείο! Απολαυστική συνταγή!
3016
Κρύα μους σοκολάτας με μαρέγκα

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. κουβερτούρα 10 αυγά 1 λίτρο γάλα 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  3. Σπάμε τα αυγά και κρατάμε χωριστά τους 8 κρόκους και 10 ασπράδια (θα περισσέψουν 2 κρόκοι).
  4. Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά και τους ρίχνουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια με γρήγορες κινήσεις (για να μην ψηθούν τα αυγά). Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  5. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε κι αυτά στη σοκολάτα κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας συνέχεια με αργές κινήσεις (ώστε να μην κόψει η μαρέγκα).
  6. Βάζουμε τη μους σε ατομικά ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.