ΥΛΙΚΑ 500 γρ. κουβερτούρα 10 αυγά 1 λίτρο γάλα 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Κόβουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί μαζί με το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη ενώ παράλληλα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Σπάμε τα αυγά και κρατάμε χωριστά τους 8 κρόκους και 10 ασπράδια (θα περισσέψουν 2 κρόκοι).
- Σε ένα βαθύ μπολ, χτυπάμε τους κρόκους ελαφρά και τους ρίχνουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας συνέχεια με γρήγορες κινήσεις (για να μην ψηθούν τα αυγά). Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε κι αυτά στη σοκολάτα κουταλιά-κουταλιά ανακατεύοντας συνέχεια με αργές κινήσεις (ώστε να μην κόψει η μαρέγκα).
- Βάζουμε τη μους σε ατομικά ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
|