Λαχταριστό τσιζ κέικ με φράουλα του Ηλία Μαμαλάκη
Το τσιζκέικ δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Ηλίας Μαμαλάκης το ετοιμάζει με μαρμελάδα φράουλα ή φρέσκιες φράουλες και Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό!
1510
Λαχταριστό τσιζ κέικ με φράουλα του Ηλία Μαμαλάκη

ΥΛΙΚΑ

20 μπισκότα digestive τριμμένα στο μπλέντερ του μίξερ σας 100 γρ. Βούτυρο αγελάδος Χωριό ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό ½ κιλό τυρί κρέμα 200 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ 150 γρ. ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

ΥΛΙΚΑ Για τη σος

200 γρ. μαρμελάδα φράουλα 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό 10 φρέσκιες φράουλες (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
  2. Μόλις πήξει ελαφρά, αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Βρίσκουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα με σπαστά τοιχώματα και βουτυρώνουμε τον πάτο της. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το Βούτυρο Αγελάδος Χωριό (ή Βούτυρο Ελαφρύ soft Χωριό) μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  4. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα παντού.
  5. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα του κορν φλάουρ με το τυρί κρέμα (που εν τω μεταξύ έχει κρυώσει αρκετά) έως ότου ομογενοποιηθεί, και το αδειάζουμε στη φόρμα. Στη συνέχεια, βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  6. Χτυπάμε τη μαρμελάδα φράουλα με το νερό στο μπλέντερ και παράλληλα ξεφορμάρουμε το τσιζ κέικ αφήνοντάς το στο σιδερένιο πάτο της φόρμας.
  7. Περιχύνουμε με τη μαρμελάδα φράουλας και το διακοσμούμε (προαιρετικά) με τις φράουλες που έχουμε προηγουμένως πλύνει και κόψει σε μικρές φετούλες.