Λαβράκι ψητό με ντοματίνια και ελιές
Μια εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη συνταγή με ψάρι, λαχανικά, πράσινες ελιές και Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές. Από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
154
Λαβράκι ψητό με ντοματίνια και ελιές

ΥΛΙΚΑ

1 κρεμμύδι, λεπτοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες 2 φλ ντοματίνια 1/2 φλ πράσινες ελιές, κομμένες 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές αλάτι πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 4 φιλέτα λαβράκι 1/4 φλ φρέσκος βασιλικός, κομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε τη σχάρα του φούρνου στο ψηλό μέρος και προθερμαίνουμε το γκριλ.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, τις ελιές και το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  3. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Βάζουμε το ψάρι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Προσθέτουμε το μείγμα ντοματίνια-ελιές και ψήνουμε για 10-13 λεπτά,  μέχρι να γίνει το ψάρι και τα ντοματίνια να έχουν αρχίσει να σκάνε.
  6. Πασπαλίζουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή βρίσκεται αναρτημένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.