Λαβράκι στην κατσαρόλα με ζωμό και λαχανικά
Η πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ψάρι μαγειρευτό από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο!
104
Λαβράκι στην κατσαρόλα με ζωμό και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

1+1 κ.σ. ελαιόλαδο Χωριό Κλασικό ¾ κούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κ.σ. φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη ½ κ.γ. λιωμένο κόκκινο πιπέρι 5 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου ¾ κούπας λευκό ξηρό κρασί ½ κούπας φύλλα βασιλικού 1 κ.σ. κάπαρη Ελάχιστο αλάτι 4 λαβράκια (170 γρ. το καθένα) 3 ντοματίνια κομμένα 2 κ.γ. ψιλοκομμένος μαϊντανός ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι 8 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες στη μέση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο και τα σωτάρουμε για 2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρασί, ¼ κούπας βασιλικό, κάπαρη και 1/8 κ.γ. αλάτι.
  4. Αλατίζουμε ελαφρά τα ψάρια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα ντοματίνια.
  5. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 6 λεπτά (ή όσο προτιμάμε), κρατώντας τη φωτιά μέτρια.
  6. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τους χυμούς, προσθέτοντας ¼ κούπας βασιλικό, μαϊντανό, μαύρο πιπέρι και ελιές.
  7. Ραίνουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.