ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα ρεβίθια και τα μουλιάζουμε στο νερό για ολόκληρη τη νύχτα (ιδανικά για 18 ώρες).
- Σουρώνουμε τα ρεβίθια και μέσα στο σουρωτήρι τα ξεπλένουμε πολύ καλά με μπόλικο νερό, 4-5 φορές, τρίβοντάς τα καλά.
- Βάζουμε τα ρεβίθια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει (τουλάχιστον 4 εκ) και τα βράζουμε. Βγάζουμε κάθε λίγο τον αφρό με μια ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε για 15 λεπτά.
- Σουρώνουμε και ξαναβάζουμε τα ρεβίθια στην κατσαρόλα με αρκετό χλιαρό νερό να τα καλύπτει και πάλι. Βράζουμε και προσθέτουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία, το κρεμμύδι, τη ρίγανη και το δαφνόφυλλο.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βάζουμε το καπάκι. Αφήνουμε να μαγειρευτούν για 1-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχουμε σταδιακά αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό, ώστε να μην εξατμιστεί όλο.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σταδιακά 1-2 κουτάλες με χυμό από νερό από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
- Προσθέτουμε το μείγμα σιγά-σιγά στην κατσαρόλα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει η σούπα πηχτή.
- Σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με ελιές και ψημένο ψωμί.
Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για τη νόστιμη συνταγή.