Μάφινς με μπανάνα, σταφίδα και καρύδια
Μια γλυκιά συνταγή που θα λατρέψουν όλοι. Φουρνίζουμε τα αγαπημένα μάφινς και απολαμβάνουμε ως επιδόρπιο ή και όλες τις ώρες της ημέρας.
3018
Μάφινς με μπανάνα, σταφίδα και καρύδια

ΥΛΙΚΑ

200 γρ. ζάχαρη μαύρη με μελάσα 3 μπανάνες πολτοποιημένες σε πουρέ 200 γρ. Χωριό βιολογικό βούτυρο λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου 2 αυγά 300 γρ. αλεύρι μαλακό 15 γρ. μπέικιν πάουντερ 5 γρ. κανέλα, σκόνη 3 γρ. αλάτι 50 ml. ρούμι μαύρο 50 γρ. σταφίδα μαύρη 80 γρ. καρύδια, χονδροκομμένα Χωριό βιολογικό βούτυρο και αλεύρι για την προετοιμασίας της φόρμας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε  τα «στερεά» υλικά – αλεύρι – μπέικιν πάουντερ- κανέλα και το αλάτι. Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα, στην μεγάλη ταχύτητα τα αυγά και μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  2. Σταματάτε το μίξερ και καθαρίζετε  τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  3. Γυρίζετε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτετε τα «στερεά» υλικά λίγα – λίγα, περιμένοντας δηλαδή να  ομογενοποιηθεί το   μείγμα σταδιακά πριν προσθέσετε την  επόμενη δόση. Ανακατεύετε  μέχρι να  ομογενοποιηθεί τελείως  το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω.
  4. Σταματάτε το μίξερ, προσθέτετε το ρούμι, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύετε  καλά με μια   σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Μεταφέρετε το μείγμα κουταλιά – κουταλιά σε ταψί πασπαλισμένo με αλεύρι και σχηματίζετε τα muffins. Τα ψήνετε  σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, για 20 περίπου λεπτά.
  5. Βγάζετε την φόρμα από τον φούρνο και αφήνετε τα  muffins, τα αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο από την μια πλευρά και στην συνέχεια τα αναποδογυρίζετε  πάνω σε μια  σχάρα, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.