Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και λαχανικά
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγειρεύει για εμάς μανιτάρια με πιπεριά, σπανάκι, χωριάτικο λουκάνικο και Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία.
2024
Μανιτάρια γεμιστά με λουκάνικο και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ Για τα μανιτάρια

1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 24 μεγάλα καπέλα μανιταριών χωρίς κοτσάνι αλάτι πιπέρι

ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση

1 1/2 κ.γ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 350 γρ χωριάτικο λουκάνικο 4 σκελίδες σκόρδο, τεμαχισμένες 20 κοτσάνια μανιταριών, λεπτοκομμένα 1 κορμός σέλερι και η καρδιά της πρασινάδας του, κομμένα 1/2 μικρό κρεμμύδι, τεμαχισμένο 1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά, χωρίς σπόρια, τεμαχισμένη 285 γρ κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στεγνό 3 φέτες λευκό ψωμί, ψημένο και βουτυρωμένο, κομμένο σε κύβους 1/3 φλ παρμεζάνα, τριμμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 260 C.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, βάζουμε  1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και τα καπέλα των μανιταριών και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν στις άκρες.
  4. Μεταφέρουμε τα καπέλα μανιταριών σε αντικολλητικό χαρτί.
  5. Σκουπίζουμε καλά το τηγάνι μας και το επιστρέφουμε στη φωτιά.
  6. Βάζουμε 1/2 κ.γ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και προσθέτουμε το λουκάνικο.
  7. Το ροδίζουμε και το θρυμματίζουμε για 3 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε το σκόρδο στον κάδο του μπλέντερ και τεμαχίζουμε.
  9. Προσθέτουμε τους κορμούς των μανιταριών και τεμαχίζουμε.
  10. Ρίχνουμε το σέλερι, το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τεμαχίζουμε.
  11. Μεταφέρουμε το μείγμα σε τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ.γ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε.
  12. Προσθέτουμε το ψωμί και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  13. Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε τα καπέλα μανιταριών με τη γέμιση λουκάνικο-λαχανικά και βάζουμε στο φούρνο στους 230 C.
  14. Ψήνουμε για 6-8 λεπτά.
  15. Μεταφέρουμε τα γεμιστά μανιτάρια σε πιατέλα και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.