Μελιτζάνες στο φούρνο με φακές και μοτσαρέλα
504
Μελιτζάνες στο φούρνο με φακές και μοτσαρέλα

ΥΛΙΚΑ

2 μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε φέτες 3 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 140 γρ φακές 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 300 γρ κολοκύθα, μαγειρεμένη 400 γρ ντομάτα κονκασέ λίγα φύλλα βασιλικού 125 γρ μοτσαρέλα σε κομμάτια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C στον αέρα.
  2. Λαδώνουμε και τις δύο πλευρές από κάθε φέτα μελιτζάνας με τις 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, γυρνώντας τις μια φορά.
  4. Βράζουμε τις φακές σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  5. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε την 1 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία.
  6. Βάζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να μαλακώσουν.
  7. Προσθέτουμε την κολοκύθα, την ντομάτα και 1/2 ποτήρι νερό.
  8. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  9. Προσθέτουμε τις φακές και το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
  10. Σε ένα ταψί απλώνουμε το μείγμα με τις φακές.
  11. Από πάνω απλώνουμε φέτες μελιτζάνας.
  12. Επαναλαμβάνουμε κλείνοντας με στρώμα από φέτες μελιτζάνας.
  13. Προσθέτουμε τη μοτσαρέλα και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει το τυρί.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.