Μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου
Μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνταγές: μελιτζανοσαλάτα! Δοκιμάστε τη Ζακυνθινή εκδοχή της, συνοδέψτε με μεζέ και κρασί και καλή σας όρεξη!
454
Μελιτζανοσαλάτα Ζακύνθου

ΥΛΙΚΑ

4 μελιτζάνες 5 σκελίδες σκόρδο ½ φλιτζάνι του καφέ Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 3 κουταλιές της σούπας κόκκινο Ξίδι Χωριό Ελιές Καλαμών (προαιρετικά) αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
  2. Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
  3. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών και λίγο λάδι.