Μύδια με ντομάτα και τσίλι
Καυτερά θαλασσινά μαγειρεμένα με πλούσια σάλτσα ντομάτας και πιπεριές τσίλι. Μια εξαίσια συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
152
Μύδια με ντομάτα και τσίλι

ΥΛΙΚΑ

2 ώριμες ντομάτες 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κόκκινο ή πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο και χωρίς τα σπόρια 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1 κ.γ. ντοματοπελτέ 1 πρέζα ζάχαρη 1 κιλό μύδια 1 χούφτα βασιλικό αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια με νερό και τα στραγγίζουμε.
  2. Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, καλύπτουμε με βραστό νερό, το αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες. Τις κόβουμε στα τέσσερα και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους. Στη συνέχεια, χοντροκόβουμε τη σάρκα τους.
  3. Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τσίλι και τηγανίζουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά.
  6. Ρίχνουμε τα μύδια και τα ανακατεύουμε μία φορά. Καλύπτουμε το τηγάνι για 3-4 λεπτά, κουνώντας το κατά διαστήματα, μέχρι να παρατηρήσουμε ότι τα μύδια αρχίζουν να ανοίγουν.
  7. Τοποθετούμε φύλλα βασιλικού ανάμεσα στα μύδια και σερβίρουμε.