ΥΛΙΚΑ 2 ώριμες ντομάτες 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κόκκινο ή πράσινο τσίλι, ψιλοκομμένο και χωρίς τα σπόρια 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί 1 κ.γ. ντοματοπελτέ 1 πρέζα ζάχαρη 1 κιλό μύδια 1 χούφτα βασιλικό αλάτι Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μύδια με νερό και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε τις ντομάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, καλύπτουμε με βραστό νερό, το αφήνουμε για 3 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες. Τις κόβουμε στα τέσσερα και με ένα κουταλάκι αφαιρούμε τους σπόρους. Στη συνέχεια, χοντροκόβουμε τη σάρκα τους.
- Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι.
- Ρίχνουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το τσίλι και τηγανίζουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι κατά βούληση. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τα μύδια και τα ανακατεύουμε μία φορά. Καλύπτουμε το τηγάνι για 3-4 λεπτά, κουνώντας το κατά διαστήματα, μέχρι να παρατηρήσουμε ότι τα μύδια αρχίζουν να ανοίγουν.
- Τοποθετούμε φύλλα βασιλικού ανάμεσα στα μύδια και σερβίρουμε.
|