Σε ένα μπολ με χλιαρό νερό λιώνουμε τη μαγιά και προσθέτουμε λίγο από το άσπρο αλεύρι, τόσο ώστε να φτιάξουμε ένα πηχτό χυλό.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει η ζύμη και να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ρίχνουμε στο ζυμάρι τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το λάδι, το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε με το χέρι όλα τα υλικά και ρίχνουμε εναλλάξ το κάθε αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής και μαλακή.
Μαζεύουμε το ζυμάρι σε μπάλα, το βάζουμε σε μια λεκάνη και το αφήνουμε σε ένα ζεστό μέρος σκεπασμένο καλά με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ζύμης (θα χρειαστούν 60-70 λεπτά περίπου).
Όταν διπλασιαστεί σε όγκο, το βάζουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και το ξαναζυμώνουμε για 4-5 λεπτά.
Το χωρίζουμε σε 2 κομμάτια και πλάθουμε τις φραντζόλες.
Λαδώνουμε ένα ταψί με ένα πινέλο και τοποθετούμε μέσα τις φραντζόλες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 5 λεπτά στους 100C και βάζουμε το ταψί με το ψωμί για 20-25 λεπτά για να ξαναφουσκώσει.
Στη συνέχεια, βγάζουμε από μέσα το ψωμί, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180C και μόλις ο φούρνος είναι έτοιμος, ψήνουμε για 50-60 λεπτά στους 180C.
1 ½ φλιτζάνια του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ποικιλία Κορωνέικη750 γραμμάρια αλεύρι άσπρο μαλακό½ κιλό αλεύρι σιταρένιο1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι από κριθάρι30 γραμμάρια μαγιά νωπή (από το φούρνο)1 κουταλάκι του γλυκού σουρωτή κύμινο3 κομματάκια μαστίχα κοπανισμένη1 κουταλάκι του γλυκού σουρωτή αλάτι2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Pingback: Μιγαδερό ψωμί – Vlahasnews.gr