Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι και Χωριό γραβιέρα
Τι αγαπημένη συνταγή! Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι, μας έρχεται από τη Ζάκυνθο και είναι μια συνταγή εύκολη, ιδανική για να ξεκινήσετε καριέρα στην κουζίνα!
1804
Μοσχάρι λεμονάτο με ρύζι και Χωριό γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κρέας μοσχάρι 4 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι κίτρινο ½ φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο 7 σκελίδες σκόρδο Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ¼ του κιλού Χωριό γραβιέρα ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μερίδες.
  2. Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο, το κρέας, τα σκόρδα, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
  4. Μετά από λίγο ρίχνουμε αρκετό νερό και το αφήνουμε να συνεχίσει το βράσιμο για περίπου 3 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μείνει με τη σάλτσα του.
  5. Όταν κοντεύει να βράσει ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, τη Χωριό γραβιέρα σε κομμάτια και τη ρίγανη. Το αφήνουμε να βράσει για ακόμα 2 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και μέσα στο ζωμό ρίχνουμε 8 φλιτζάνια του τσαγιού νερό. Μόλις βράσει, ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας ελαφρά.