Μοσχάρι στιφάδο με κρασί και λαχανικά του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει μια παραδοσιακή συνταγή για στιφάδο με Χωριό βούτυρο Κερκύρας, καρότα, κρεμμύδια, ντομάτες και φασολάκια. Απολαύστε την.
8010
Μοσχάρι στιφάδο με κρασί και λαχανικά του Δημήτρη Σκαρμούτσου

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι, σε κύβους αλάτι μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο 2 κ.σ. Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας 4 μέτρια καρότα, σε μπαστούνια 2 μικρά κρεμμύδια, σε κύβους 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γρ ζωμός μοσχάρι ή κοτόπουλο 2 φλ ξηρό κόκκινο κρασί 1 φλ ντομάτες κονσέρβας, λιωμένες 3 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο 2 μέτριες πατάτες, κομμένες 2 μάτσα φασολάκια, με τις άκρες τους κομμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά το μοσχάρι.
  2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας σε μέτρια φωτιά.
  3. Όταν αρχίσει να ροδίζει το Χωριό βούτυρο τ. Κερκύρας, προσθέτουμε μισό μοσχάρι και δυναμώνουμε τη φωτιά σε υψηλή.
  4. Μαγειρεύουμε από όλες τις πλευρές και ροδίζουμε, για 5-6 λεπτά. Αν σε κάποιο σημείο αρχίζει να καίει πολύ η κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Μεταφέρουμε το μοσχάρι σε ένα μπολ και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μοσχάρι και το υπόλοιπο βούτυρο.
  6. Στην ίδια κατσαρόλα που μαγειρέψαμε το μοσχάρι βάζουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή.
  7. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει διαφανές το κρεμμύδι.
  8. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθεί από τα λαχανικά.
  9. Βάζουμε και το ζωμό, το κρασί και τις ντομάτες, μαζί με το δεντρολίβανο.
  10. Επιστρέφουμε το μοσχάρι στην κατσαρόλα και φέρνουμε σε βράση.
  11. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με μισόκλειστο καπάκι για 50 λεπτά. Ανακατεύουμε το στιφάδο αρκετές φορές.
  12. Προσθέτουμε τις πατάτες, κλείνουμε τελείως το καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για άλλα 45 λεπτά.
  13. Βάζουμε και τα φασολάκια και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.

 

Τη συνταγή βρίσκετε και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.