Μοσχάρι στιφάδο
Η συνταγή μας έρχεται από τη Δράμα! Απολαμβάνουμε το μαγειρευτό αυτό φαγητό με Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία.
1506
Μοσχάρι στιφάδο

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. μοσχάρι σε μερίδες 200 γρ. κρεμμύδια μικρά στιφάδου 400 γρ. ντοματάκι ψιλοκομμένο (1 μεγάλη κονσέρβα ) 200 ml Κόκκινο Ξίδι ΤΟΠ 200 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Κορωνεικη ποικιλία 200 γρ. μανιτάρια (προαιρετικά) 10 κόκκους μπαχάρι 10 γαρίφαλα 2 φύλλα δάφνης αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στρώνετε τις μερίδες του κρέατος μέσα σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα.
  2. Βάζετε τα καθαρισμένα κρεμμυδάκια από πάνω.
  3. Αλατίζετε, πιπερώνετε και ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Βάζετε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, και μόλις πάρει βράση τη χαμηλώνετε στο ελάχιστο.
  5. Αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου δυόμισι ώρες.