Μοσχάρι παγιάρ με τριμμένα τυριά και πουρέ
Μια συνταγή που θα εντυπωσιάσει με τη γεύση και την τεχνική της. Φιλέτο μοσχαριού με γραβιέρα Χωριό και βουτυράτο πουρέ. Ιδανική για ρομαντικό δείπνο.
352
Μοσχάρι παγιάρ με τριμμένα τυριά και πουρέ

ΥΛΙΚΑ

2 μοσχαρίσια φιλέτα (200 γρ το τεμάχιο) – Ζητάμε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει τα φιλέτα, ώστε να γίνουν παγιάρ, δηλαδή να γίνουν δύο λεπτές φέτες 2 κ.σ. τριμμένη γραβιέρα Γλυκιά (ή Χωριό βιολογική Γραβιέρα) ή Ώριμη ή Μακράς Ωρίμανσης Χωριό 10 φύλλα ρόκας Αλάτι-πιπέρι Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τον πουρέ

3 μεγάλες πατάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε χοντρούς κύβους 1 κ.γ. pesto βασιλικού 1 κ.σ. Χωριό Βούτυρο αγελάδος Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Φτιάχνουμε τον πουρέ: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις πατάτες, σκεπάζουμε με κρύο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τις σουρώνουμε, τις ξαναρίχνουμε στην ίδια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Με ένα σύρμα ή μπλέντερ χειρός χτυπάμε μέχρι να γίνει πουρές. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Λαδώνουμε και αλαποτιπερώνουμε τα φιλέτα. Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε τα φιλέτα για 2-2 ½ λεπτά και από τις δύο πλευρές.
  4. Τα στρώνουμε σε ένα ξύλο κοπής, πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα, μοιράζουμε από 5 φύλλα ρόκας σε κάθε παγιάρ και το ρολάρουμε. Κόβουμε το καθένα διαγώνια στη μέση.
  5. Σερβίρουμε σε πιάτα τα παγιάρ μαζί με τον πουρέ.