Μους γιαουρτιού με καραμελωμένα αχλάδια
Υπέροχα καραμελωμένα αχλάδια σβησμένα με κονιάκ πάνω από πλούσια αρωματική κρέμα γιαουρτιού και βουτυρωμένα μπισκότα. Θαυμάσια! 
104
Μους γιαουρτιού με καραμελωμένα αχλάδια

ΥΛΙΚΑ

8 μπισκότα τύπου digestive με κακάο ή κλασικά 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπ. 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα Ξύσμα 1 πορτοκαλιού 2 αχλάδια 100 γρ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά 2 κουτ. γλ. ρόδι 1 σφηνάκι κονιάκ 2 κουτ. γλ. καστανή ζάχαρη ½ κουτ. γλ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Λιώνουμε τα 40γρ. από το βούτυρο και τα ανακατεύουμε με τα μπισκότα, αφού πρώτα τα θρυμματίσουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και το ξύσμα. Μοιράζουμε την κρέμα στα 4 μπολάκια και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο.
  3. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι τα υπόλοιπα 60γρ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος μειωμένα λιπαρά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις αρχίζει και ζεσταίνεται το βούτυρο, προσθέτουμε τα κυβάκια αχλάδι και ανακατεύουμε συνεχώς. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και την κανέλα. Σβήνουμε με το κονιάκ και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια να μαλακώσουν (και να καραμελώσουν).
  4. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  5. Στη συνέχεια, μοιράζουμε τα αχλάδια πάνω στα μπολάκια με την κρέμα γιαουρτιού. Ρίχνουμε και το ρόδι και προσφέρουμε.