Ομελέτα με φέτα, ντομάτα και κρεμμύδια (καγιανάς)
Έχει πικάντικη γεύση και αδυναμία στο Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία. Η ομελέτα αυτή από το Βόλο σίγουρα θα νοστιμίσει τα πρωινά σας. Δοκιμάστε τη!
408
Ομελέτα με φέτα, ντομάτα και κρεμμύδια (καγιανάς)

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά 4 κρεμμύδια ξερά 2 κιλά ντομάτες ώριμες 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Φέτα ή Χωριό Ελαφρύ ½  κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ½  κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη 8 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία ½  κουταλάκι του γλυκού βασιλικός ½  κουταλάκι του γλυκού άνηθο αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
  2. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και περνάμε από τον τρίφτη τις ντομάτες.
  3. Τρίβουμε με το χέρι τη Χωριό Φέτα (ή το Χωριό Ελαφρύ).
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά και η σάλτσα να «στεγνώσει» όσο καλύτερα γίνεται.
  5. Ρίχνουμε τη ρίγανη και λίγο προτού δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  6. Ρίχνουμε τα αυγά στη σάλτσα και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε για να ενωθούν με τη σάλτσα και να ψηθούν πολύ καλά, χωρίς όμως να στεγνώσουν.
  7. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και δυόσμο.

Σημείωση: Η φέτα προστίθεται στην αρχή (βήμα 4) ή στο τέλος (βήμα 6) της εκτέλεσης, ανάλογα με το πόσο λιωμένη την επιθυμούμε στο πιάτο μας.