Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο
Κολοκυθάκια, σκόρδο, μυρωδικά, πιπεριά, κρεμμύδι σε μια ομελέτα που είναι πανεύκολη, πεντανόστιμη και τρώγεται και για πρωινό αλλά και όλες τις ώρες.
156
Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

ΥΛΙΚΑ

2 κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες αλάτι 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό + επιπλέον αν χρειαστεί 1 μικρό κρεμμύδι, λεπτοκομμένο 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου 8 μεγάλα αυγά 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένο 1 πιπεριά, ψιλοκομμένη νιφάδες κόκκινου πιπεριού, όσες θέλουμε 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 2 φέτες του τοστ χωρίς κόρα, μουλιασμένες σε 1/3 φλ γάλα Χωριό φέτα, για γαρνιτούρα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.
  2. Ρίχνουμε λίγο αλάτι στα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Τα στεγνώνουμε μετά.
  3. Σε ένα σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο, ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό σε μέτρια φωτιά.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια για 5-7 λεπτά, μέχρι να είναι μαλακά και ροδισμένα.
  5. Προσθέτουμε τα περισσότερα φύλλα δυόσμου, κρατώντας μερικά γι’ αργότερα. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  6. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το αλάτι, το κόκκινο πιπέρι και το μπέικιν πάουντερ.
  7. Πιέζουμε τις φέτες του τοστ να βγάλουν τα υγρά, τις κόβουμε με το χέρι και τις προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Μεταφέρουμε το μείγμα στο σκεύος με τα κολοκυθάκια.
  8. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια της ομελέτας να φαίνεται έτοιμη.
  9. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε Χωριό φέτα πάνω στην ομελέτα. Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε με τις φέτες λεμονιού και ντομάτας.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.