Ομελέτα φούρνου με ζαμπόν, φέτα Χωριό και λαχανικά
Μια εύκολη και χορταστική ομελέτα που μπορούμε να φτιάξουμε και για πρωινό - με πιπεριές, μουστάρδα, κρουτόν και φρέσκο κρεμμυδάκι.
304
Ομελέτα φούρνου με ζαμπόν, Χωριό κατσικίσιο τυρί και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

5 αυγά ½ φλ. γάλα 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon 1 φλ. κρουτόν ¼ φλ. ζαμπόν, κομμένο ½ φλ. Χωριό Φέτα, τριμμένη ¼ φλ.  ψητή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη ¼ φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο (το πράσινο μέρος μόνο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, τη μουστάρδα Dijon και χτυπάμε ελαφρά με σύρμα.
  2. Προσθέτουμε τα κρουτόν, το ζαμπόν, το 1/2 Χωριό Φέτα, τις μισές πιπεριές και το 1/2 κρεμμυδάκι.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί μεσαίου μεγέθους και το πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη Χωριό Φέτα, την υπόλοιπη πιπεριά και το υπόλοιπο φρέσκο κρεμμυδάκι.
  4. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 20 λεπτά, έως ότου η ομελέτα αρχίζει να ροδίζει.
  5. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο στο γκριλ για περίπου 2 λεπτά.
  6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  7. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, «χαλαρώνουμε» τις άκρες της ομελέτας και την κόβουμε σε φέτες.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο για την υπέροχη συνταγή.