Ομελέτα με αβοκάντο, φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές και μανιτάρια
Μια εύκολη και γρήγορη ομελέτα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο που μπορούμε να απολαύσουμε ως πρωινό αλλά και ως σνακ.
101
Ομελέτα με αβοκάντο, φέτα Χωριό Ορεινές Περιοχές και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

3 κ.γ. Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό 80 γρ μανιτάρια λευκά, τεμαχισμένα 2 αβγά 1/2 αβοκάντο,  σε κύβους 25 γρ Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές, σε κύβους 1 κ.γ. άνηθος, κομμένος και επιπλέον για σερβίρισμα 2 κ.γ. χυμός λάιμ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αφαιρούμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τα αβγά με 1 κ.σ. νερό και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει το αβγό.
  6. Ρίχνουμε στη μισή ομελέτα, το αβοκάντο, τη Χωριό φέτα Ορεινές Περιοχές, τα μανιτάρια και τον άνηθο.
  7. Περιχύνουμε με το χυμό λάιμ.
  8. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα.
  9. Γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε με συνοδεία πράσινης σαλάτας.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.