Παραδοσιακή σκορδαλιά (Ψωμένια αλιάδα)
Με ή χωρίς μπακαλιάρο, η σκορδαλιά είναι αυθεντική ελληνική γεύση! Υλικά στο γουδί, μπόλικο Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, καλό χτύπημα και είναι έτοιμη!
1012
Παραδοσιακή σκορδαλιά (Ψωμένια αλιάδα)

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σταρένιο ψωμί ξερό 1 κεφάλι σκόρδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές ¼ του φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξίδι Χωριό ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από χειροβότανα (αγριόχορτα) Ελιές Καλαμών (προαιρετικά) αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουσκεύουμε το ψωμί γύρω στη 1 με 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια, το στύβουμε καλά, αφού βγάλουμε, όσο γίνεται, την κόρα.
  2. Σε ένα γουδί, κοπανίζουμε το σκόρδο ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο Λευκό Ξίδι Χωριό, αλάτι και  Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές. Συνεχίζουμε μέχρι το σκόρδο να γίνει χυλός.
  3. Προσθέτουμε το μισό ψωμί και το χτυπάμε συνεχώς μαζί με το χυλό από το σκόρδο.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο ψωμί, Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και Λευκό Ξίδι Χωριό. Βάζουμε το μίγμα σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε το ζουμί από τα χειροβότανα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι. Γαρνίρουμε με ελιές Καλαμών και σερβίρουμε. Συνοδεύεται με τα βραστά χειροβότανα.