Παραδοσιακή σκορδαλιά (Ψωμένια αλιάδα)
Με ή χωρίς μπακαλιάρο, η σκορδαλιά είναι αυθεντική ελληνική γεύση! Υλικά στο γουδί, μπόλικο Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο, καλό χτύπημα και είναι έτοιμη!
1012
Παραδοσιακή σκορδαλιά (Ψωμένια αλιάδα)

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό σταρένιο ψωμί ξερό 1 κεφάλι σκόρδο 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο ¼ του φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξίδι ΤΟΠ ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από χειροβότανα (αγριόχορτα) Ελιές Καλαμών (προαιρετικά) αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουσκεύουμε το ψωμί γύρω στη 1 με 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια, το στύβουμε καλά, αφού βγάλουμε, όσο γίνεται, την κόρα.
  2. Σε ένα γουδί, κοπανίζουμε το σκόρδο ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο ξίδι, αλάτι και  Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο. Συνεχίζουμε μέχρι το σκόρδο να γίνει χυλός.
  3. Προσθέτουμε το μισό ψωμί και το χτυπάμε συνεχώς μαζί με το χυλό από το σκόρδο.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο ψωμί, Χωριό Ελαιόλαδο Αειφόρο και ξίδι. Βάζουμε το μίγμα σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε το ζουμί από τα χειροβότανα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι. Γαρνίρουμε με ελιές Καλαμών και σερβίρουμε. Συνοδεύεται με τα βραστά χειροβότανα.