ΥΛΙΚΑ 750 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 400 γρ. ζάχαρη 300 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος 1 πρέζα αλάτι 7 αυγά 1 ποτηράκι κονιάκ χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι 1 βανίλια ολόκληρα γαρίφαλα και αμυγδαλόψιχα για στόλισμα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
- Ρίχνουμε στο μίξερ το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος, τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους των 6 αυγών και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, τη βανίλια, το χυμό και το κονιάκ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
- Στο μίγμα των κρόκων προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Βουτυρώνουμε ένα αλουμινένιο ή ανοξείδωτο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
- Χτυπάμε με ένα πιρούνι το τελευταίο αυγό και αλείφουμε την πίτα με ένα πινέλο. Τέλος, τη στολίζουμε με τα γαρίφαλα και την αμυγδαλόψιχα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε επάνω της ζάχαρη άχνη, εάν φυσικά θέλουμε.
|