Πασχαλινά κουλουράκια από τον Ηλία Μαμαλάκη
Γευστικά πασχαλινά κουλουράκια από τα χέρια του Ηλία Μαμαλάκη. Απαραίτητο συστατικό για γεύση και άρωμα το βούτυρο Χωριό τύπου Κερκύρας.
4515
Πασχαλινά κουλουράκια από τον Ηλία Μαμαλάκη

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κιλό ζάχαρη 450γρ. Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ.  μαγειρική σόδα 120γρ. γιαούρτι αγελαδινό πλήρες 2 πρέζες βανίλια 2 ασπράδια αβγών 6 κρόκους αβγών 1 αβγό για να αλείψετε τα κουλουράκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάτε τα 2 ασπράδια μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε το Χωριό Βούτυρο τ. Κερκύρας, τους 6 κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και αφράτο μίγμα.
  3. Χαμηλώνετε την ταχύτητα και ρίχνετε μέσα και τη μαρέγκα.
  4. Προσθέτετε τις βανίλιες, το γιαούρτι, το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά και τέλος ρίχνετε πασπαλιστά το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
  5. Ζυμώνετε το μείγμα καλά μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ ή του μπολ.
  6. Βγάζετε το μείγμα και το κάνετε μια μεγάλη μπάλα, το τυλίγετε με μια μεμβράνη και το αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
  7. Πλάθετε μακρόστενα ή στρογγυλά κουλουράκια και τα βάζετε σε ταψί του οποίου το πάτο έχετε καλύψει με λαδόκολλες.
  8. Χτυπάτε το αυγό σαν για ομελέτα, προσθέτετε λίγο νεράκι και με ένα πινελάκι αλείφετε τα κουλουράκια σας. (Αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε και δεύτερο αυγό.)

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για περίπου 30΄-45΄ και μέχρι να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.

Tip: Εάν θέλετε πριν τα βάλετε στο φούρνο τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.