Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο
Δημιουργούμε την αγαπημένη μας πάστα φλώρα με τις οδηγίες του Ηλία Μαμαλάκη. Θα χρειαστούμε κέφι και μεράκι, απλά υλικά και βούτυρο αγελάδος Χωριό.
4010
Πάστα φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. Χωριό βούτυρο αγελάδος 125 γρ. ζάχαρη άχνη 1 κ.γ. αλάτι 2 αβγά ολόκληρα 1 πρέζα βανίλια ξύσμα από 1 πορτοκάλι ½ κιλό αλεύρι μαλακό 3 γρ. μπέικιν πάουντερ 300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε στο μίξερ το Χωριό βούτυρο αγελάδος, τη ζάχαρη και το αλάτι.
  2. Χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Δουλέψτε στην αρχή με μικρή ταχύτητα και μετά με μεγάλη.
  3. Προσθέστε τα αυγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  4. Κατόπιν, χρησιμοποιώντας μικρή ταχύτητα ρίχνετε το αλεύρι σιγά-σιγά, το μπέικιν, τη βανίλια και το ξύσμα.
  5. Αδειάζετε το μίγμα σε μια λεκανίτσα και το δουλεύετε με το χέρι για 1-2 λεπτά, κάνετε μια μπάλα με τη ζύμη, την τυλίγετε με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.
  6. Στη συνέχεια, παίρνετε λίγη ζύμη, την πλάθετε σε μακρόστενα κορδόνια και την υπόλοιπη ζύμη την απλώνετε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι πιέζοντας με τις παλάμες σας από το κέντρο προς τα έξω.
  7. Στρώνετε από πάνω τη μαρμελάδα βερίκοκο και από πάνω βάζετε τα κορδόνια που έχετε πλάσει.
  8. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη.