Παστίτσιο Τυλιχτό
Το παστίτσιο αλλιώς! Το αγαπημένο μας φαγητό παίρνει γεύση με γραβιέρα και βούτυρο Χωριό, ενώ μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό
4012
Παστίτσιο Τυλιχτό

ΥΛΙΚΑ Για τον κιμά

500 gr. κιμά 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκελίδες σκόρδο 50 ml. κονιάκ 2 κουταλιές Χωριό βούτυρο Κερκύρας ή Χωριό βούτυρο Αγελάδος 1 κουταλιά της σούπα πελτές τομάτας 1 ξυλάκι κανέλας 4 κόκκους μπαχάρι ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο Αλάτι Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση

500 gr. μακαρόνια για παστίτσιο 1 ασπράδι αυγού 1 κουταλάκι του γλυκού Χωριό βούτυρο Κερκύρας ή Χωριό βούτυρο Αγελάδος 200 gr. κεφαλοτύρι τριμμένο ή Χωριό Γραβιέρα Ώριμη τριμμένη

ΥΛΙΚΑ Για την πίτα

1000 ml. γάλα 1 κρόκο αυγού ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο 500 gr φύλλο κρούστας Χωριό Βούτυρο Κερκύρας ή Χωριό βούτυρο Αγελάδος, για την επάλειψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι.
  2. Σε μία πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να καβουρδιστεί, σε δυνατή φωτιά.
  4. Σβήνουμε με το κονιάκ, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον πελτέ αραιωμένο, την ζάχαρη και όσο αλάτι χρειαστεί.
  5. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  6. Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  7. Τα σουρώνουμε, τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο, τον κιμά, το ασπράδι του αυγού και την μισή ποσότητα από το κεφαλοτύρι ή την γραβιέρα.
  8. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί.
  9. Παίρνουμε δύο φύλλα, τα οποία αλείφουμε ανάμεσα με βούτυρο.
  10. Γεμίζουμε κατά μήκος με μια καλή ποσότητα από τα μακαρόνια, πασπαλίζουμε κεφαλοτύρι ή γραβιέρα και τοποθετούμε στο ταψί.
  11. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  12. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  13. Χτυπάμε ελαφρά το γάλα με τον κρόκο, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και αλάτι.
  14. Περιχύνουμε τα φύλλα και αφήνουμε 10 λεπτά στην άκρη.
  15. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά στους 175 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η πίτα.
  16. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.