Παστίτσιο του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Μια φανταστική συνταγή από τον αγαπημένο μας chef με πλούσια μπεσαμέλ με βούτυρο, φέτα και γραβιέρα Χωριό. Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!
6512
Παστίτσιο του Δημήτρη Σκαρμούτσου

ΥΛΙΚΑ

2 1/2 φλ. πένες 2 κ.σ. Χωριό βούτυρο αγελάδος, λιωμένο 1 φλ. Χωριό φέτα, θρυμματισμένη 2 κιλά κιμά κόντρα 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ 1/2 κ.γ. αλάτι 1/2 κ.γ. κανέλα 1 φλ. Χωριό γραβιέρα ώριμη, τριμμένη

ΥΛΙΚΑ Για την μπεσαμέλ

1/2 φλ. Χωριό βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κύβους 2/3 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση 1/2 κ.γ. αλάτι 1/4 κ.γ. πιπέρι 4 φλ. γάλα 2% 2 μεγάλα αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Σουρώνουμε και στραγγίζουμε τις πένες, προσθέτουμε το Χωριό βούτυρο αγελάδος και τη θρυμματισμένη Χωριό φέτα και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί που έχουμε αλείψει με  λίγο λάδι.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τον κιμά και το κρεμμύδι, σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά, ή μέχρι ο κιμάς να αρχίσει να γίνεται ροζ, θρυμματίζοντάς τον με ένα κουτάλι.
  5. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε 2 λεπτά ακόμα.
  6. Ανακατεύουμε την ντομάτα, το αλάτι και την κανέλα.
  7. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά.
  8. Πασπαλίζουμε με 1/2 φλ. τριμμένη Χωριό γραβιέρα ώριμη.
  9. Για την μπεσαμέλ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, λιώνουμε το Χωριό βούτυρο αγελάδος.
  10. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα.
  11. Αφήνουμε να πάρει μία βράση και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  12. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά μια μικρή ποσότητα ζεστού μείγματος με τα αυγά και το γυρνάμε όπως είναι στην κατσαρόλα, χτυπώντας ελαφρά, αλλά συνεχώς. Τα φέρνουμε σε ήπιο βρασμό και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά.
  13. Χύνουμε το μείγμα πάνω στον κιμά και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα ώριμη.
  14. Ψήνουμε, έχοντας σκεπάσει το ταψί, για 20 λεπτά.
  15. Στη συνέχεια, το ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 30-40 λεπτά ή μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.