ΥΛΙΚΑ ½ πακέτο πένες 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κ.σ. ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα 1 κ.σ. κουκουνάρι 1 κ.γ. φρέσκο ψιλοκομμένο εστραγκόν 1 κούπα του τσαγιού κρέμα γάλακτος 1 φλ. ελληνικού λευκό κρασί 2 κ.σ. Χωριό Γραβιέρα Γλυκιά ή Χωριό βιολογική Γραβιέρα ή Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη Αλάτι-πιπέρι 2 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Βράζουμε τις πένες για 8 λεπτά και πριν σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα νερό από την κατσαρόλα.
- Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι και στο τέλος το σκόρδο. Σωτάρουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το νερό από τις πένες, το αλατοπίπερο και το εστραγκόν.
- Βράζουμε και μόλις δέσουν τα υλικά, ρίχνουμε τις πένες και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και σερβίρουμε.
|