Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας
Μια πρωτότυπη και λαχταριστή συνταγή από τη chef Ντίνα Νικολάου. Αλμυρή και πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας που θα συνοδεύσει ψητά, κρέατα, ψωμί, πατάτες!
4510
Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

ΥΛΙΚΑ Υλικά για 500 γρ. μαρμελάδα, περίπου

500 γρ. ντομάτες ώριμες 2 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο 2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 300 γρ. ζάχαρη καστανή 100 ml ΤΟΠ Λευκό Βαλσάμικο ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι, σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Περνάμε από το multi τη μισή ποσότητα από τις ντομάτες (μαζί με τα σποράκια, γιατί τα σποράκια έχουν πηκτίνη και θα βοηθήσουν να πήξει η μαρμελάδα), μαζί με το τζίντζερ. Τις υπόλοιπες ντομάτες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κυβάκια του 1 εκατοστού.
  2. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε τις ντομάτες (κυβάκια και πολτός), όπως και τις ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το μπαχάρι και το βαλσάμικο.
  3. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει η μαρμελάδα για 30 με 40 λεπτά. Αν χρειαστεί, ξαφρίζουμε και ανακατεύουμε συχνά με ξύλινο κουτάλι για να μην κολλήσει η μαρμελάδα στο πάτο της κατσαρόλας.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τη διατηρούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Λευκάδα». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).