Πιτάκια με γραβιέρα και σύκο του Δημήτρη Σκαρμούτσου
Ατομικά πιτάκια με σύκο και Χωριό Γραβιέρα Μακράς Ωρίμανσης σε μια συνταγή που προσφέρεται ως υπέροχο ορεκτικό ή σνακ. Απολαύστε την!
3012
Πιτάκια με γραβιέρα και σύκο του Δημήτρη Σκαρμούτσου

ΥΛΙΚΑ

1 φλ. αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα 2 φλ. Χωριό Γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη ½ φλ. τυρί κρέμα ή ανθότυρο ½ φλ. γάλα ½ φλ. ζάχαρη συν έξτρα για το πασπάλισμα 2 αυγά 10 φύλλα κρούστας, αποψυγμένα Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τη Χωριό γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, το τυρί κρέμα και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε τα αυγά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  4. Απλώνουμε ένα φύλλο, το αλείφουμε με Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
  5. Τοποθετούμε το άλλο φύλλο από πάνω και επαναλαμβάνουμε την επάλειψη με ελαιόλαδο και ζάχαρη.
  6. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές, έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο.
  7. Κόβουμε τα φύλλα σε 6 κομμάτια. Θα πρέπει να έχουμε 6 τετράγωνα με 5 στρώσεις από φύλλα. Τα τοποθετούμε σε θήκες για cupcake με τις άκρες να προεξέχουν.
  8. Μπορούμε είτε να γεμίσουμε τις στρώσεις, είτε να τα ανακατέψουμε όλα μαζί. Αν το κάνουμε με στρώσεις, τοποθετούμε πρώτα τα σύκα, μετά το τυρί και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κορυφή.
  9. Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά μέχρι το φύλλο να πάρει χρώμα.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.