Πίτσα του αγρότη με Χωριό φέτα ή Χωριό ελαφρύ, πιπεριές και ελιές Καλαμών
Αγαπημένη πίτσα με Χωριό φέτα ή ελαφρύ, πράσινες κόκκινες πιπεριές, ελιές Καλαμών, και tip για να φουσκώσει η ζύμη!
308
Πίτσα του αγρότη με Χωριό φέτα ή Χωριό ελαφρύ, πιπεριές και βιολογικές ελιές Καλαμών

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. Χωριό Ώριμη γραβιέρα τριμμένη 300 γρ. Χωριό Φέτα ή Χωριό Ελαφρύ ή Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές 3 μέτριες ντομάτες 1 πράσινη πιπεριά 1 κόκκινη πιπεριά 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελιές Καλαμών 2 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό ντομάτας

ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη

2 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα χλιαρό ½ φακελάκι μαγιά ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 κουταλιές της σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία αλεύρι (όσο χρειαστεί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα υλικά για τη ζύμη μας και λίγο αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε (από τη μαγιά διαλύουμε ένα μικρό κομματάκι).
  2. Συνεχίζουμε το ζύμωμα προσθέτοντας αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να είναι εύπλαστη και να ξεκολλάει από το χέρι μας (δεν θέλουμε να κολλάει).
  3. Μόλις είναι έτοιμη, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος (π.χ. μέσα στο σβησμένο φούρνο) μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί. Το μυστικό είναι να την πατήσουμε να ξεφουσκώσει και να την αφήσουμε να ανέβει ξανά.
  4. Ανακατεύουμε το χυμό ντομάτας με τη μία φρέσκια ντομάτα την οποία έχουμε τρίψει στον τρίφτη και ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  5. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη.
  6. Αλείφουμε με ένα πινέλο το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία. Στρώνουμε μέσα τη ζύμη και απλώνουμε με ένα κουτάλι τη σάλτσα ντομάτας.
  7. Από πάνω προσθέτουμε τη Χωριό Φέτα (ή τη Χωριό Φέτα Ορεινές Περιοχές ή το Χωριό Ελαφρύ) τριμμένη με το χέρι, τις πιπεριές ψιλοκομμένες, τις ελιές κομμένες σε φέτες, τις υπόλοιπες 2 ντομάτες κομμένες σε φέτες. Τέλος, προσθέτουμε από πάνω τη Χωριό γραβιέρα τριμμένη.
  8. Ψήνουμε στο φούρνο στους 250C για 20 με 30 λεπτά μέχρι να πάρει  χρώμα.