Πουτίγκα με δαμάσκηνο και αμύγδαλο
Δαμάσκηνα, κανέλα, αλεσμένα αμύγδαλα δένουν γλυκά με Χωριό βούτυρο αγελάδος σε μια λαχταριστή συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
406
Πουτίγκα με δαμάσκηνο και αμύγδαλο

ΥΛΙΚΑ

8 δαμάσκηνα κομμένα στα 4 μια πρέζα κανέλα ξύσμα από 2 λεμόνια 4 κ.σ. μπράντυ / λικέρ (προαιρετικά) 100 γρ Χωριό βούτυρο αγελάδος 100 γρ καστανή ζάχαρη 2 αυγά 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 50 γρ αμύγδαλα, αλεσμένα 3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ κρέμα γάλακτος, χτυπημένη, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε τα δαμάσκηνα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και το μπράντυ/λικέρ και αφήνουμε να δέσουν οι γεύσεις.
  3. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη.
  4. Με ένα μίξερ χτυπάμε το Χωριό βούτυρο αγελάδος και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ωχρό και αφράτο και προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.
  5. Βάζουμε και το αλεύρι και τα αλεσμένα αμύγδαλα.
  6. Χτυπάμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  7. Σε ένα ταψί βάζουμε τα δαμάσκηνα και από πάνω απλώνουμε τη ζύμη.
  8. Πασπαλίζουμε το αμύγδαλο φιλέ.
  9. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  10. Σερβίρουμε την πουτίγκα ζεστή μαζί με την χτυπημένη κρέμα.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.