Πράσινη σαλάτα με γραβιέρα, μέλι και σουσάμι
Για ορεκτικό ή και κυρίως πιάτο, για δύο ή περισσότερους, αυτή τη σαλάτα με αποξηραμένα σύκα, μέλι, σουσάμι και φέτες γραβιέρας Χωριό θα τη λατρέψετε.
52
Πράσινη σαλάτα με γραβιέρα, μέλι και σουσάμι

ΥΛΙΚΑ

1 μικρή πράσινη λόλα ½ iceberg ½ ελληνικό μαρούλι 100 γρ Χωριό γραβιέρα σε φέτες, ή Χωριό βιολογικό τυρί αγελάδος σε φέτες, ή Χωριό ελαφρύ βιολογικό τυρί αγελάδος σε φέτες. 2 κ.γ. σουσάμι 3 αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα 4 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό 1 ½ κ.σ. μηλόξιδο ΤΟΠ 1 κ.γ. μέλι Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζουμε.
  2. Τα κόβουμε με το χέρι και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
  3. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το μηλόξιδο, τη γραβιέρα και τα αποξηραμένα σύκα.
  4. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Μοιράζουμε σε δύο πιάτα και περιχύνουμε με το μέλι.