Πρασόπιτα
Πράσα, φρέσκο κρεμμυδάκι, μυρωδικά και φέτα Χωριό μέσα σε φύλλα κρούστας. Μια λαχταριστή παραδοσιακή συνταγή!
4510
Πρασόπιτα

ΥΛΙΚΑ

800 γρ. πράσα καθαρισμένα 2 κρεμμύδια φρέσκα 1/3 ματσάκι άνηθος 200 γρ. Φέτα Χωριό 1 αυγό ½ κουτ. γλ. πιπέρι 1 κουτ. γλ. αλάτι 1 κουτ. γλ. αποξηρ. δυόσμος 3 κουτ. σούπας καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι 150 γρ. Χωριό Soft με φρέσκο Βούτυρο Αγελάδος Ανάλατο 9 φύλλα κρούστας 5-6 κουτ. σούπας Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό για τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι  και σοτάρουμε τα πράσα με τα κρεμμύδια μερικά λεπτά, να μαραθούν λίγο. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε μερικά λεπτά να πέσει η θερμοκρασία.  Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μπολ.
  2. Χτυπάμε το αυγό με ένα πιρούνι και το προσθέτουμε στο χλιαρό μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, τον ξηρό δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Θρυμματίζουμε τη φέτα με το χέρι και τη ρίχνουμε στο μπολ.
  4. Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το Βούτυρο. Ανοίγουμε τα φύλλα, βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 30*35εκ., τοποθετούμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε με πινέλο και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν.
  5. Πάνω σε αυτό τοποθετούμε τρία ακόμα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα κάθε φορά ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση, τοποθετούμε ένα φύλλο ζαρωμένο, βουτυρώνουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση.
  6. Γυρίζουμε τα κάτω φύλλα που προεξέχουν. Στρώνουμε από πάνω 4 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ενδιάμεσα, και τα διπλώνουμε στις άκρες ώστε να μην προεξέχουν. Τέλος, αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην κάτω αντίσταση για 15’ και στη συνέχεια ρυθμίζουμε πάνω-κάτω αντίσταση για επιπλέον 30-40 λεπτά (αναλόγως το φούρνο), μέχρι να ροδίσει. Αν δεν έχουμε κάτω αντίσταση, ψήνουμε κατευθείαν πάνω-κάτω.