Ψάρι στιφάδο με γαρίδες και λαχανικά
Λευκόσαρκο ψάρι και γαρίδες μαγειρεύονται σε πλούσια κόκκινη σάλτσα με φρέσκα λαχανικά. Μια υπέροχη συνταγή από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
356
Ψάρι στιφάδο με γαρίδες και λαχανικά

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό λευκόσαρκα φιλέτα ψαριού, σε μπουκιές 2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 2 πράσα σε λεπτές φέτες 2 καρότα, λεπτοκομμένα 1 σέλινο, λεπτοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 μικρό φινόκιο σε λωρίδες 2 κονσέρβες (400γρ) ντοματάκι κονκασέ 1 φύλλο δάφνης 1 μεγάλο ποτήρι λευκό κρασί 1,25 λίτρα ζωμός ψαριού ή λαχανικών 500 γρ γαρίδες ωμές, καθαρισμένες 2 κ.σ. μαϊντανός, τεμαχισμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  2. Προσθέτουμε το πράσο, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά, ανακατεύοντας.
  3. Προσθέτουμε το φινόκιο, τις ντομάτες, το δαφνόφυλλο, το κρασί και το ζωμό και βράζουμε.
  4. Αφήνουμε για 30 λεπτά (η βάση αυτή του φαγητού μπορεί να γίνει και δυο μέρες πριν).
  5. Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε (ζεσταίνουμε πάλι τη βάση του προηγούμενου βήματος), προσθέτουμε το ψάρι και τις γαρίδες.
  6. Φέρνουμε σε βράση και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να γίνει το ψάρι.
  7. Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή βρίσκεται δημοσιευμένη και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.