Ψητά λουκάνικα με φινόκιο και κόκκινο κρασί
Λουκάνικα ψημένα με μουστάρδα και ελαιόλαδο, με σάλτσα από κόκκινο κρασί και Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο. Από το Δημήτρη Σκαρμούτσο.
554
Ψητά λουκάνικα με φινόκιο και κόκκινο κρασί

ΥΛΙΚΑ

12 λουκάνικα χοιρινά ή άλλα λουκάνικα 1 φινόκιο, χοντροκομμένο 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο 1 φλ κόκκινο κρασί 2 κ.σ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο 2-3 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 1 κ.σ. μουστάρδα λίγα κλαράκια φρέσκο θυμάρι χοντρό αλάτι μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το Χωριό ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία και τη μουστάρδα.
  3. Βάζουμε τα λουκάνικα σε ένα ταψί και περιχύνουμε με το μείγμα ελαιόλαδο-μουστάρδα, ανακατεύοντας καλά.
  4. Ψήνουμε τα λουκάνικα για 20 λεπτά και προσθέτουμε το φινόκιο, τα κρεμμύδια, το θυμάρι και το αλατοπίπερο.
  5. Αλατίζουμε ελαφρά, αφού τα λουκάνικα και η μουστάρδα είναι ήδη αλμυρά.
  6. Ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο και ψήνουμε για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  8. Σερβίρουμε με συνοδεία πουρέ πατάτας.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.