ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βράζουμε ½ φλ. νερό σε μικρή κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια κι αφού βράσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε το ξίδι.
- Αφήνουμε το μείγμα στο μπολ για 30 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
- Προσθέτουμε τη φάβα σε μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 2 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε.
- Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε ξανά.
- Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό της φάβας και τη μεταφέρουμε σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ.
- Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μεγάλο ταψί.
- Αλείφουμε με το Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Στη συνέχεια, τα σωτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού και τα αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά να σιγοβράζουν.
- Προσθέτουμε τη φάβα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το θυμάρι.
- Ψήνουμε το μείγμα φάβας –μανιταριών και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη φάβα και τα μανιτάρια και σερβίρουμε.
Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.