Ψητά σπαράγγια με φάβα και μανιτάρια
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει ένα υγιεινό πιάτο με λαχανικά και φάβα που θα εντυπωσιάσει!
406
Ψητά σπαράγγια με φάβα και μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ

½  φλ. νερό 15 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. ΤΟΠ ξίδι από κόκκινο κρασί 1 φλ. φρέσκια φάβα 1 ½  κιλό σπαράγγια, κομμένα 3 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό 2 κ.γ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε ½  φλ. νερό σε μικρή κατσαρόλα.
  2. Ρίχνουμε τα μανιτάρια κι αφού βράσουν, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  3. Τοποθετούμε το κρεμμύδι σε ένα μικρό μπολ και προσθέτουμε το ξίδι.
  4. Αφήνουμε το μείγμα στο μπολ για 30 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
  6. Προσθέτουμε τη φάβα σε μεγάλη κατσαρόλα ή τηγάνι με βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τραγανή, περίπου για 2 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζουμε.
  7. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε ξανά.
  8. Αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό της φάβας και τη μεταφέρουμε σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ.
  9. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μεγάλο ταψί.
  10. Αλείφουμε με το Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  11. Ψήνουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 20 λεπτά.
  12. Εν τω μεταξύ, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  13. Στη συνέχεια, τα σωτάρουμε σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
  14. Προσθέτουμε το μείγμα κρεμμυδιού και τα αφήνουμε για ακόμα 2 λεπτά να σιγοβράζουν.
  15. Προσθέτουμε τη φάβα και ανακατεύουμε καλά.
  16. Ρίχνουμε το θυμάρι.
  17. Ψήνουμε το μείγμα φάβας –μανιταριών και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
  18. Τοποθετούμε τα σπαράγγια σε μια πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα με τη φάβα και τα μανιτάρια και σερβίρουμε.

 

Η συνταγή βρίσκεται και στο site του Δημήτρη Σκαρμούτσου.