Ψητός σολομός με σάλτσα βουτύρου
Απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ψάρι δίνοντας άρωμα και γεύση με Χωριό ελαιόλαδο κλασικό και βούτυρο αγελάδος Χωριό.
204
Ψητό σολομό με σάλτσα βουτύρου

ΥΛΙΚΑ Για 4 άτομα

4 φέτες σολομού περίπου 200 γραμ η μία

ΥΛΙΚΑ Για το μαρινάρισμα του σολομού

3 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό 2 κ.σ. λεμόνι Λίγο αλάτι Μπόλικο πιπέρι

ΥΛΙΚΑ Για τη σάλτσα βουτύρου

1 κρασοπότηρο λευκό ξίδι ΤΟΠ 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί 1 μεγάλο κρεμμύδι λειωμένο στο μίξερ 100 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος 1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος Αλάτι, λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρετε το σολομό με το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  2. Τον ψήνετε στην σχάρα του φούρνου σας στους 200ο και μέχρι να ροδίσει και από τις δυο μεριές, για περίπου 15 λεπτά.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα.

  1. Βράζετε σε ένα κατσαρολάκι ταυτοχρόνως το κρασί, το ξύδι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Όταν ο όγκος των υλικών μειωθεί στο μισό βγάζετε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, ρίχνετε μέσα το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος κομμένο σε κύβους και το δουλεύετε γρήγορα να ομοιογενοποιηθεί.
  3. Ρίχνετε μέσα και τη κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνετε και ξαναβάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά για μια τελευταία βράση.
  4. Σερβίρετε τον ψητό σολομό μαζί με βραστές πατάτες και τον περιχύνετε με τη βουτυράτη σάλτσα.