Ψωμί με ελιές
Φτιάχνουμε μόνοι μας ψωμί! Για την παρασκευή του χρησιμοποιούμε βιολογικό ελαιόλαδο και το εμπλουτίζουμε με ελιές καλαμών.
3010
Ψωμί με ελιές

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. αλεύρι 175 ml. νερό 5 γρ. μαγιά 5 γρ. αλάτι 5 γρ. ζάχαρη 10 ml. Κορωνέικη Ποικιλία 50 γρ. ελιές Καλαμών, πλυμένες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε  το νερό με τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία.
  2. Προσθέτετε λίγο-λίγο το  αλεύρι κοσκινισμένο.
  3. Ζυμώνετε μέχρι να φτιάξετε  μια ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι και είναι ελαφρώς ελαστική.
  4. Σκεπάζετε την ζύμη με μεμβράνη και την αφήνετε να φουσκώσει μέχρι να γίνει διπλή σε  μέγεθος.
  5. Στη συνέχεια, την ξαναζυμώνετε για να φύγει όλος ο αέρας και προσθέτετε τις ελιές καλαμών.
  6. Πλάθετε ένα καρβέλι και το βάζετε σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο, για να μην κολλήσει.
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30 λεπτά περίπου.