ΥΛΙΚΑ 1 κιλό ρεβύθια 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ποτήρι ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία 2 κλωνάρια δενδρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι φλούδα από ένα νεράντζι 2 ποτήρια χυμό από νεράντζια | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 10 ώρες.
- Τα βράζουμε με τη φλούδα από το νεράντζι για 60 λεπτά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αλλά αφαιρούμε τις φλούδες από το νεράντζι.
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και τα ρεβύθια, για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε το χυμό από το νεράντζι και τα ζουμιά από το βράσιμο, που έχουμε κρατήσει.
- Αφού πάρουν μια βράση, τα μεταφέρουμε στην γάστρα και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά ακόμη, στους 250C και ανακατεύουμε συχνά.
- Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και τη χώρα προέλευσης, γι’ αυτό δοκιμάζουμε συνέχεια.
|