Ρεβύθια με νεράντζι και δενδρολίβανο στη γάστρα
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει ρεβύθια στη γάστρα με αρώματα νεραντζιού και δεντρολίβανου, σε μια συνταγή ιδανική και για νηστεία.
704
Ρεβύθια με νεράντζι και δενδρολίβανο στη γάστρα

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό ρεβύθια 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 ποτήρι ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία 2 κλωνάρια δενδρολίβανο, φρέσκο, ψιλοκομμένο Αλάτι, πιπέρι φλούδα από ένα νεράντζι 2 ποτήρια χυμό από νεράντζια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε τα ρεβύθια για 10 ώρες.
  2. Τα βράζουμε με τη φλούδα από το νεράντζι για 60 λεπτά, τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζουμί, αλλά αφαιρούμε τις φλούδες από το νεράντζι.
  3. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο Χωριό Κορωνέικη ποικιλία το κρεμμύδι, το δενδρολίβανο και τα ρεβύθια, για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το χυμό από το νεράντζι και τα ζουμιά από το βράσιμο, που έχουμε κρατήσει.
  5. Αφού πάρουν μια βράση, τα μεταφέρουμε στην γάστρα και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 60 λεπτά ακόμη, στους 250C και ανακατεύουμε συχνά.
  6. Ο χρόνος ψησίματος στα όσπρια διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία και τη χώρα προέλευσης, γι’ αυτό δοκιμάζουμε συνέχεια.