Ρεβιθοκεφτέδες με σπιτική σως γιαουρτιού
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Ρεβιθοκεφτέδες με σπιτική σως γιαουρτιού

Σπιτική νοστιμιά με μια συνταγή γεμάτη γεύση από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

604
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΜΕ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τους κεφτέδες: Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 6 ώρες από το βράδυ.
  2. Βράζουμε τα ρεβίθια για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως για 1 ώρα. Προσέχουμε να έχουν στραγγίσει τελείως, προτού προχωρήσουμε με τη συνταγή μας.
  3. Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
  4. Τοποθετούμε σε ένα multi τα βρασμένα ρεβίθια και τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια-σκόρδα, μαζί με τον κόλιανδρο και το κύμινο και ανακατεύουμε.
  5. Ανοίγουμε το multi και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Ξανανακατεύουμε το μείγμα με το multi μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον φρέσκο μαϊντανό, το αλεύρι και το μείγμα ρεβιθιών, που μόλις ετοιμάσαμε.
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
  8. Κάνουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα.
  9. Τηγανίζουμε σε καυτό Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία τους ρεβιθοκεφτέδες μας, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα σε όλες τις πλευρές.
  10. Για τη σως γιαουρτιού: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό.

 

Ευχαριστούμε για τη συνταγή τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.

ΣΧΟΛΙΑ
Δεν έχει γίνει ακόμα κάποιο σχόλιο.

    ΥΛΙΚΑ

    Για τους κεφτέδες

    400 γρ. ρεβίθια, βρασμένα 4 σκελίδες σκόρδο 1 κόκκινο κρεμμύδι 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο 2 κ.γ. κύμινο 2 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη 2 κ.σ. αλεύρι Αλάτι Φρέσκο πιπέρι Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία για το τηγάνισμα

    Για τη σως γιαουρτιού

    200 γρ. γιαούρτι ½ λεμόνι, στυμμένο 1,5 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία 1 κ.σ. κρύο νερό 1 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο Αλάτι

    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

    Το μενού της εβδομάδας