ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τους κεφτέδες: Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε για 6 ώρες από το βράδυ.
- Βράζουμε τα ρεβίθια για 40-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε και τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίσουν τελείως για 1 ώρα. Προσέχουμε να έχουν στραγγίσει τελείως, προτού προχωρήσουμε με τη συνταγή μας.
- Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τσιγαρίζουμε.
- Τοποθετούμε σε ένα multi τα βρασμένα ρεβίθια και τα τσιγαρισμένα κρεμμύδια-σκόρδα, μαζί με τον κόλιανδρο και το κύμινο και ανακατεύουμε.
- Ανοίγουμε το multi και ανακατεύουμε το μείγμα με ένα πιρούνι. Ξανανακατεύουμε το μείγμα με το multi μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον φρέσκο μαϊντανό, το αλεύρι και το μείγμα ρεβιθιών, που μόλις ετοιμάσαμε.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.
- Κάνουμε μικρά μπαλάκια με το μείγμα.
- Τηγανίζουμε σε καυτό Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη ποικιλία τους ρεβιθοκεφτέδες μας, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό χρώμα σε όλες τις πλευρές.
- Για τη σως γιαουρτιού: Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε, μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες και μαλακό.
Ευχαριστούμε για τη συνταγή τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.