Ρολάκια μπακλαβά
Μπακλαβαδάκια με μπόλικο σιρόπι, κανέλα και γαρίφαλο, Χωριό Βούτυρο Αγελάδος και καλοτριμμένα καρύδια και φρυγανιά!
3040
Ρολάκια μπακλαβά

ΥΛΙΚΑ

12 φύλλα κρούστας (1 πακέτο) 600 γρ. καρύδια 180 γρ. ζάχαρη 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη 2 ½ κουτ. γλ. κανέλα ½ κουτ. γλ. γαρύφαλλο 225 γρ. Χωριό Βιολογικό Βούτυρο Αγελάδος

ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη 250 γρ. νερό 1 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι ώστε να κρυώσει. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 3-4’ (από το σημείο βρασμού) και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τρίβουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνυμε ελαφρά με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδιών σε όλη την επιφάνεια. Σκεπάζουμε με δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε πάλι ελαφρά και πασπαλίζουμε με το μείγμα. Σκεπάζουμε με τρίτο φύλλο, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και τέλος, με τέταρτο φύλλο με την ίδια διαδικασία.
  4. Τυλίγουμε σιγά-σιγά σε σφιχτό ρολό από τη μεγάλη πλευρά. Μόλις φτιάξουμε το ρολό, κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου δύο δαχτύλων. Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι 25×35εκ. με τη στρογγυλή τους επιφάνεια προς τα πάνω. Συνεχίζουμε ομοίως με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 30’ – 40’ (αναλόγως το φούρνο, να ροδίσουν). Βγάζουμε το ταψάκι και σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Στη συνέχεια, προσεκτικά γυρνάμε το κάθε ρολάκι από την ανάποδη ώστε να τραβήξει σιρόπι και από την άλλη πλευρά. Σκεπάζουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο για να μην ξεραθούν.