Ρολό αρνί με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα Χωριό
Ρολό γεμιστό με μουστάρδα, ΤΟΠ λευκό Βαλσάμικο, φέτα Χωριό, πιπεριές Φλωρίνης, φρυγανιά και δυόσμο. Μια υπέροχη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει.
1056
Ρολό αρνί με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα Χωριό

ΥΛΙΚΑ

κιλό αρνίσια σπάλα (την παραγγέλνουμε στον κρεοπώλη μας και ζητάμε να την ετοιμάσει σε ρολό, δηλ. να την ανοίξει και να την χτυπήσει για να λεπτύνει ελαφρώς και να πλατύνει) 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο 1 φλιτζ. Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές περιοχές αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΥΛΙΚΑ Για τη γέμιση

½ φλιτζ. μουστάρδα, απαλή 1 φλιτζ. ΤΟΠ Λευκό Βαλσάμικο ½ ματσ. δυόσμο, ψιλοκομμένο ½ φλ. τριμμένη φρυγανιά 7 ψητές πιπεριές Φλωρίνης (στα γυάλινα βάζα, καλά στραγγισμένες και ανοιγμένες) 300 γρ. φέτα Χωριό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, τη μισή ποσότητα από το Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές περιοχές, το ΤΟΠ λευκό Βαλσάμικο, τη φρυγανιά, το δυόσμο, τη θρυμματισμένη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  3. Πλένουμε και σκουπίζουμε πολύ καλά την ξεκοκαλισμένη σπάλα και την απλώνουμε σε ένα μεγάλο ξύλο κοπής. Την αλατοπιπερώνουμε και την πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα της μουστάρδας. Πάνω στο μείγμα της μουστάρδας στρώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης. Τυλίγουμε προσεκτικά το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο σφιχτά, σε αρκετά σημεία.
  4. Βάζουμε το ρολό σε ένα μέτριο ταψί, αλατοπιπερώνουμε και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Το ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά και να ροδίσει όμορφα και να μελώσει. Στη διάρκεια του ψησίματος το γυρίζουμε μερικές φορές για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  6. Το βγάζουμε από το φούρνο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το ρολό να ξεκουραστεί για 15 λεπτά. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.

 

Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Φλώρινα». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).