ΥΛΙΚΑ 1 ½ κιλό ψητό ή βραστό κοτόπουλο, σε θερμοκρασία δωματίου 2 καρδιές μαρουλιού 4 ντομάτες 3 μέτρια αγγούρια 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 ώριμα αβοκάντο 1 κ.γ. + 3 κ.σ. χυμό λεμόνι 200 γρ. φέτα Χωριό, θρυμματισμένη ½ κ.γ. φρέσκια ρίγανη ½ κ.γ. ξερή μέντα ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 5 κ.σ. Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα Αλάτι Πιπέρι μαύρο | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο, το μαρούλι, τις ντομάτες και τα αγγούρια.
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο, τα κόβουμε σε φέτες.
- Περιχύνουμε όλα τα υλικά (κοτόπουλο, μαρούλι, ντομάτες, αγγούρια, αβοκάντο) με 1 κ.γ. χυμό λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη.
- Θρυματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και προσθέτουμε τη ρίγανη και τη μέντα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Επιλέγουμε τα φύλλα του μαϊντανού και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε 3 κ.σ. χυμό λεμόνι με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε όλα τα υλικά με τελευταίο το αβοκάντο και ανακατεύουμε μαλακά για να μην το λιώσουμε.
- Προσθέτουμε το λαδολέμονο.
- Σερβίρουμε με πίτες ή ψωμί.
|