Συκωταριά κρασάτη με γραβιέρα
Σωταρισμένο μοσχαρίσιο συκώτι μαζί με κρεμμύδι, σβησμένο με λευκό κρασί. Προσθέτουμε μυρωδικά και γραβιέρα που λιώνει πάνω στο κρέας και απολαμβάνουμε!
104
Συκωταριά κρασάτη με γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ

500 γρ συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε κύβους 250 γρ Χωριό Γραβιέρα Μακράς ωρίμανσης κομμένη σε κύβους 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι ελληνικού καφέ λευκό κρασί 1 κ.τ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 4 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Αειφόρο Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το συκώτι. Σωτάρουμε απ’όλες τις πλευρές για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και συνεχίζουμε για 1 λεπτό.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και τους κύβους γραβιέρας.
  3. Βράζουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε.