Συκώτι φούρνου με ντομάτα και γραβιέρα
Συκώτι μοσχαρίσιο με σάλτσα ντομάτας, μυρωδικά και σκόρδο, πασπαλισμένο με Χωριό γραβιέρα Ώριμη. Δοκιμάστε το!
304
Συκώτι φούρνου με ντομάτα και γραβιέρα

ΥΛΙΚΑ

1 kg συκώτι μοσχαρίσιο (4 φέτες) 2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 1 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια 60 ml Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές περιοχές 100 γρ. Χωριό Γραβιέρα Ώριμη, τριμμένη Αλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, και μόλις ξανθύνουν προσθέτουμε τη ντομάτα και ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό.
  2. Βράζουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί.
  3. Αλατοπιπερώνουμε το συκώτι και το απλώνουμε πάνω από τη σάλτσα. Ψήνουμε για 25 λεπτά.
  4. Βγάζουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και χρωματίζουμε για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές.