Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πετιμέζι
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πετιμέζι

Στην Κρήτη έως και ο χαλβάς είναι ξεχωριστός! Με αλεύρι, πετιμέζι, καρυδόψυχα, κανέλα και Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό σάς προκαλεί να τον δοκιμάσετε!

508
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
EKTYΠΩΣΕ
ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το πετιμέζι με το νερό, προσθέτουμε το ξύλο της κανέλας και βάζουμε το σιρόπι να πάρει μια βράση. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι.
  2. Βάζουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό σε μια κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε πασπαλίζοντας το αλεύρι ενώ ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Αφού καβουρδίσουμε το αλεύρι σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ξανθύνει, αρχίζουμε να προσθέτουμε το σιρόπι σιγά-σιγά, έχοντας την κατσαρόλα πάνω στο μάτι. Κάθε φορά περιμένουμε το σιρόπι να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε κι άλλο.
  3. Όσο ανακατεύουμε με την κουτάλα, προσθέτουμε τα καρύδια και τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι. Σκεπάζουμε για 10 λεπτά με βαμβακερή πετσέτα και βάζουμε το χαλβά στη φόρμα.
  4. Τέλος, πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με σκόνη κανέλας και γαρνίρουμε με καρύδι.

 

Η συνταγή αποτελεί αναδημοσίευση από το blogpost ‘Κρήτη:γαστρονομικός περίπλους‘, της Vita Kappa. Την ευχαριστούμε πολύ που μας επιτρέπει να μοιραζόμαστε γεύση και παράδοση!

 

ΣΧΟΛΙΑ
Έχουν γίνει συνολικά 3 σχόλια.
  • 14 Μαΐου, 2014 στις 7:10 μμ

    ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΗ!!!!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩ ΠΟΛΛΗ!!!

  • 19 Μαΐου, 2014 στις 8:42 μμ

    Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πετιμέζι πολυ καλο!!!!!!

  • georgia9
    24 Μαΐου, 2014 στις 2:24 μμ

    τελεια γευση

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού σταρένιο αλεύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού πετιμέζι ½  φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κλασικό 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό ½ φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα κομμένη με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια κανέλα, σε σκόνη και 1 ξυλαράκι

σχετικές συνταγές

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Το μενού της εβδομάδας

Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ