Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες
Χαλβάς ίσον απλότητα! Καβούρδισμα στο σιμιγδάλι σε Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές, κανέλα, σταφίδες, και άρωμα από εσπεριδοειδή και έτοιμη η συνταγή! Υπέροχη!
508
Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σταφίδες

ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη ½ φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες ξανθές 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό 1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη 1 ξυλάκι κανέλας 1 φλούδα λεμονιού 1 φλούδα πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε στο νερό τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες του λεμονιού και του πορτοκαλιού. Το σιρόπι θα είναι έτοιμο όταν θα έχει διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Τότε, θα αφαιρέσουμε τις φλούδες και το ξυλάκι της κανέλας.
  2. Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές και περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο. Τότε προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια (θέλουμε να ψηθεί ομοιόμορφα και όχι να καεί). Όταν το σιμιγδάλι σκουρύνει, προσθέτουμε την κανέλα σε σκόνη και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη σταφίδα και λίγο-λίγο το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε.
  3. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μίγμα. Όταν γίνει αυτό, βάζουμε το μίγμα σε φόρμα, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε όταν κρυώσει ο χαλβάς.