ΥΛΙΚΑ 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια τριμμένα ½ φλιτζάνι του τσαγιού μέλι 4 αυγά 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 αυγό για το τελείωμα ζάχαρη άχνη (προαιρετικά) 1 λαδόκολλα | | ΕΚΤΕΛΕΣΗ- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τα καρύδια.
- Στο μπλέντερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα και το μίγμα από το μπλέντερ, ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, το κόβουμε με κουπ-πατ ή ποτήρι σε στρογγυλά κομμάτια και γεμίζουμε με μια κουταλιά από το μίγμα.
- Διπλώνουμε στη μέση το φύλλο σε σχήμα μισοφέγγαρου και το αλείφουμε με κρόκο αυγού που έχουμε αραιώσει σε νερό.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μίγμα.
- Αλείφουμε μια λαδόκολλα με λίγο Χωριό Ελαιόλαδο Π.Ο.Π. Καλαμάτα, τη βάζουμε σε ταψί και τοποθετούμε επάνω τα σκαλτσούνια.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 25 με 30 λεπτά περίπου. Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
|